King Kong (2005)

pionsapje, dinsdag 27 december 2005, 16:53 uur

Het is 1933 de crisisjaren zijn aangebroken. De actrice Ann Darrow en de regisseur Carl Denham komen elkaar bij toeval tegen. Ze kunnen iets voor elkaar betekenen, want Ann heeft geen werk en Denham heeft geen hoofdrolspeelster. De actrice die de hoofdrol zou spelen in zijn nieuwste film, heeft zich op het allerlaatste moment teruggetrokken. De mooie, elegante Ann wil eigenlijk niet werken voor de behoorlijk grove regisseur, die ook nog eens de boel lijkt te belazeren. Maar als ze ontdekt dat het scenario voor Denhams film wordt geschreven door de interessante toneelschrijver Jack Driscoll, gaat ze akkoord met het aanbod van Denham. Ze gaat aan boord van een nogal mottig vrachtschip, op weg naar een onbekend eiland waar Denham de rest van zijn film wil opnemen. Officieel is dat eiland verlaten, maar als het gezelschap daar aankomt, blijkt het eiland helemaal niet zo onbewoond te zijn...King Kong, een film uit handen van de regisseur van Lord of the Rings, belooft veel goeds. Waar kun je zo’n prachtige remake van een klassieker nou beter bekijken dan in het prachtige Tushinski theater in Amsterdam? Deze recensieschrijver had dat genoegen. :P

De film begint in het New York van de jaren dertig. Door de grauwe kleuren en het oog voor detail proef je echt de sfeer van de jaren ’30. We maken kennis met Ann die in de armoedige jaren voor de oorlog op zoek is naar werk op het toneel, want dat is haar passie spelen voor publiek. Als Ann Carl Denham tegenkomt, gaat ze mee op zijn schip het avontuur tegemoet: een film maken op een onbewoond eiland dat alleen als mythe bestaat. Op dit eiland maken we kennis met de eerste van een reeks prachtige scènes. Het eiland blijkt helemaal niet onbewoond te zijn. Er komen enkele honderden lokale inboorlingen tevoorschijn die je de stuipen op het lijf jagen! De offering van Ann aan King Kong is in combinatie met de prachtige muziek een heel mooi en angstaanjagend moment in de film. Een moment waarin je als kijken helemaal het witte doek wordt ingezogen. Naast de prachtige special effects steunt de film ook op de sterke acteerprestaties van Naomi Watts (21 Grams) en Adrien Brody (The Pianist). Zelfs Jack Black die we vooral kennen van komedies speelt hier ijzersterk de manische Hollywoodregisseur. Op het eiland zien we vol verbazing het ene special effect na het andere voorbij komen. De dinosaurussen en niet te vergeten King Kong natuurlijk komen zeer realistisch en indrukwekkend over; je ziet duidelijk een knap staaltje techniek. De film zuigt je aandacht zo op dat je niet in de gaten hebt dat je al weer twee uur non-stop aan het kijken bent.

Conclusie: De regisseur heeft er bewust voor gekozen om het einde uit te rekken en er een flinke stoot romantiek in te brengen. De romantiek in de film vond ik goed, omdat die het verhaal wat meer inhoud geeft. Het einde had echter naar mijn persoonlijke smaak wel wat sneller gemogen, zeker als je al 2,5 uur aan het kijken bent. King Kong beloofde veel spanning, romantiek en special effects en maakte deze verwachtingen gedurende de drie uur durende film ook ruimschoots waar. Deze remake die zich verassend goed aan het origineel heeft gehouden is echt een aanrader tijdens de feestdagen!

Bekijk Trailerdit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://www.liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.958 )


Opbouwtijd: 0.0531 sec, 0.0027 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 2,683kB