Thrillogy 2011

Marshall Master, dinsdag 01 november 2011, 19:34 uurNostalgie: heimwee naar de goede, oude tijd oftewel jeugdsentiment. Dit was het gevoel dat twee mannen hadden, toen ze een feestje bezochten in de sfeer van de hardere stijlen met namen zoals Promo, The Prophet en Neophyte. De geschiedenis van de hardere stijlen van de dansmuziek wordt al jaren gedomineerd door deze artiesten. Ondanks dit waren ze niet het middelpunt van Thrillogy 2011. De opzet van Thrillogy is ook dit jaar weer ongewijzigd. Drie dj’s, drie stages, drie belevenissen en een hele hoop andere gastartiesten.
De drie main dj’s die de verschillende stages mochten leiden is onder andere de immens populaire dj Headhunterz. Met een 17e plaats in de DJ Mag top 100 is dit zeker met stipt de populairste hardstyle dj van de huidige generatie. Terecht dus ook dat Headhunterz de leider was van Stage 1, oftewel de mainstage.


Promo, de misschien wel meest vooruitstrevende en prominente hardcore dj van Nederland zou de hele avond te bewonderen zijn bij Stage 2. Het is dan ook niet vreemd dat hardcore de boventoon zette bij de stijl die centraal stond bij Stage 2. Net zoals de andere twee main dj’s werd Promo de gehele nacht bijgestaan door verschillende collega’s. Er werden versus sets gedraaid, maar ook werd er gewoon ouderwets afgewisseld.
De laatste dj die de eer had gekregen van B2S om een eigen podium te beheren tijdens Thrillogy was B-Front. De 23 jaar oude dj is wellicht de meest gegroeide dj van de afgelopen tijd. Met recente releases onder de grotere hardstyle labels (Scantraxx, Fusion) heeft B-Front zijn sporen al op vroege leeftijd verdiend. Geen wonder dat B2S hem de eer heeft gegeven voor het leiderschap van Stage 3.


Rond middernacht arriveerden we in de Jaarbeurs. Na een zeer vlotte binnenkomst via de vip ingang stonden we binnen no-time midden in Stage 2. Dat dit de stage van Promo was, was niet moeilijk te raden, aangezien we meteen genoodzaakt waren om onze oordoppen in te doen. Of onze trommelvliezen zijn na 10 jaar wat gevoeliger geworden óf het geluid stond gewoon echt te hard. Wij gingen uit van optie twee, maar stiekem wisten we dat het optie één was, aangezien de rest van de bezoekers er blijkbaar geen enkele moeite mee had.
Wat ons direct opviel was dat de aankleding van Stage 2 wat matigjes leek. Het blijft natuurlijk lastig om een volledig kille en koude beurshal om te toveren tot een warm en gemoedelijk geheel. Met wat doeken, stellages en verscheidende attributen oogde het geheel wel als een ruimte waar gefeest werd, maar heel sfeervol was anders. Misschien kwam dit ook wel doordat de ruimte – op dat moment - wellicht iets te groot was voor het aantal mensen wat aanwezig was. Gedurende de hele avond viel het ons sowieso op dat de er veel ruimte was om te bewegen. Of dit met opzet was gedaan of een gevolg van tegenvallende kaartverkoop was, laten we even in het midden. Het blijft in ieder geval een feit dat te veel mensen in een ruimte niet goed is, maar te weinig mensen in een ruimte is ook niet goed voor de sfeer.


We besloten onze verkenning uit te breiden naar Stage 1. In deze zaal was de aankleding aanzienlijk beter en deze zaal was ook een stuk gevulder dan Stage 2. Dat was ook niet verwonderlijk, omdat om 01.00 uur Tuneboy zou worden afgelost door Headhunterz. De dj booth was omringd door verschillende LE D schermen, waar eindelijk weer eens animaties en visuals werden vertoond! Het publiek werd door Tuneboy op haar wenken bediend. De harde beats vlogen ons om de oren en we moesten onze woorden minimaal twee keer herhalen, voordat we elkaar verstonden.
Het blijft ons toch onduidelijk hoe organisaties het steeds weer voor elkaar krijgen om de faciliteiten niet goed voor elkaar te hebben. In onze ogen mag er absoluut niet bezuinigd worden op faciliteiten zoals bars, voedsel en wc’s. Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend dat ze een kaartje kunnen kopen voor een feest. En hebben ze dat dan wel kunnen bekostigen, dan verwacht je toch zeker dat je normaal en snel kan eten, drinken en naar de WC kan gaan. De aanwezigheid van eet- en drinkgelegenheden was overigens perfect geregeld op Thrillogy, maar helaas werd er dus op de wc faciliteiten tekort geschoten. Zelfs bij de mannen stond het rijen dik. Dat zijn we niet gewend!


Stage 3 stond zoals eerder vermeld in het teken van B-Front. Omdat Zany toch zeker een icoon is in de hardstyle wereld wilden we zijn set zeker niet missen. En dat was geen slechte keus, gezien de snoeiharde platen die hij samen met een duidelijk zichtbaar trotse B-Front draaide. De lage hal waarin de B-Front stage zich bevond, zorgde voor een rauwe beat. Dit kwam de RAW style van B-Front prima te goede. Aan beide kanten van de dj booths was een soort van hamsterwiel gemonteerd, dat niet letterlijk draaide, maar door verschillende led monitoren wel leek alsof het draaide. Een zeer apart, maar aangenaam concept. Dat geheel gaf de stage een soort van Industrial look en in combinatie met het rauwe geluid was dit een perfecte combinatie.
Na Zany was het de beurt aan Frontliner om B-Front te helpen met het vermaken van het publiek. Alleen leek het of er plotseling een volksverhuizing plaats vond; veel mensen liepen weg. Wellicht naar Wishmaster vs Promo of Headhunterz vs Wildstylez. Ook wij besloten weer even bij Headhunterz te gaan kijken, en blijkbaar dachten velen net zo. De stage was bijzonder goed gevuld.


Headhunterz draaide op dat moment vs Wildstylez. Met pakkende nummers wisten ze het relatief jonge publiek prima te vermaken. Wij besloten een drankje te halen en merkten tot onze grote verbazing dat de relatief dure biertjes tot drie maal toe half vol werden verkocht. Omdat er “vooruit” werd getapt, sloegen de biertjes dood, waardoor er nog maar een bodempje overbleef na verloop van tijd.
Om 04.00 uur begon Headhunterz een live act, waarvan de verwachtingen hoog gespannen waren. Met een ontzettende One Man Show introductie begon Headhunterz aan zijn live set. Tijdens de set was er veel vuurwerk, ondersteund met rode lasers, wat een zeer aangenaam beeld vormde. Headhunterz was door alle aandacht zichtbaar in zijn element, met als hoogtepunt de transformatie van een (bijna) geheel zittend publiek naar een opspringende horde fans.


Door de opzwepende live set van Headhunterz kwam het publiek goed in haar element en werd de weg voor The Prophet geplaveid. Luisteren naar The Prophet is en blijft een waar genoegen. Het oudere publiek leek zich nu iets beter te vermaken. De jarenlange ervaring van The Prophet was duidelijk hoorbaar en het toch lichtelijke vermoeide publiek hield de sfeer er goed in tot het einde van de set.
Na de set van The Prophet besloten we even een rondje te maken. Wat ons opviel in het algemeen, was dat er veel dubstep samples werden gebruikt. Het blijkt dat dubstep de laatste tijd helemaal uit haar UK underground status aan het groeien is. Ook in veel pop nummers wordt de dubstep beat veelvuldig gebruikt en nu dus klaarblijkelijk ook in de hardstyle scene.


Het paradepaardje van de avond werd uiteraard het laatste uur van het feest gevormd. Tijdens dit uur kwamen de drie legendes samen om op één stage af te sluiten. Door het ingaan van de wintertijd gebeurde dit tussen 07.00 uur en 08.00 uur. Zoals velen dropen we – vermoeid tot op het bot - met pijn in ons hart een uur voor tijd af. Uiteraard was het niet te vermijden voor de organisatie om het trio pas aan het einde samen te voegen. Maar voor de grote menigte was het wellicht een domper om er niet bij te kunnen zijn.
Wat in het begin leek op een misschien wat lege Jaarbeurs bleek later een zeer geslaagd feestje te zijn. De hardcore stage was wellicht lichtelijk de underdog in het geheel, maar door een vette lasershow tijdens de set van Neophyte werden de hardcore fans toch nog goed bediend. Het gros van het publiek kwam klaarblijkelijk voor de in onze ogen hoofdartiest Headhunterz en dit was betreft de aankleding, opbouw en drukte dan ook goed te merken. Thrillogy 2011 kwam op ons over als een feestje van de liefhebber van echte harde beats. B2S heeft met de organisatie van de vijfde editie van Thrillogy een feest neer gezet waarbij het aanwezige publiek prima op haar wenken bediend werd.dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://www.liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1340 )


Opbouwtijd: 0.0251 sec, 0.0026 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 1,557kB