Black 2010

Patrick Bateman, woensdag 24 maart 2010, 01:00 uur20 maart 2010 was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Black concept (wellicht bekender onder de noemer Sensation Black). De liefhebber moest er dit keer een eindje voor reizen; het werd dit jaar namelijk alleen in België gehouden. Na een flinke rit kwamen we aan in het pittoreske Hasselt bij de Ethias Arena (gelegen naast Plopsaland) en na een korte zoektocht kwamen we plotseling terecht op een stuk braakliggend terrein. Dit had wat ons betreft wel wat beter kunnen worden aangegeven. Na een wandeling van vijf minuten kwamen we aan bij de Arena en hier konden we de vip ingang ook niet direct vinden. Via de vip kassa werden we de goede kant opgestuurd en toen we de ingang eenmaal gevonden hadden waren we zo binnen en liepen we rond middernacht de zaal in.
Het eerste wat opviel was de mooi verzorgde aankleding. In het midden van de zaal was een immense dj booth, zoals we deze gewend zijn van de Sensation feesten. Wat ook opviel was dat de zaal niet zo bijster groot was en het toch leek alsof het bij lange na niet was uitverkocht. Na een tijdje de zaal te hebben verkend was het tijd om muntjes te gaan halen en hier kregen we onze eerste grote schok van de avond te verwerken. Op dit feest waren onze zuurverdiende centjes maar liefst zeven bonnen waard per tien euro. Helaas waren de drankjes ook allemaal minimaal twee bonnen per stuk. De bonnetjes zelf waren gemaakt van het verschrikkelijke karton en voor deze hoge prijzen mag je toch tenminste plastic muntjes verwachten… Om nog maar niet te spreken van de alsmaar hoger wordende prijzen.


Het geluid was echter wel prima in orde en stond ook aardig hard. Wat een verbetering ten opzichte van de laatste keer dat we bij Sensation White in Antwerpen waren! Lang leve de Ethias Arena! De speakers werden direct door Deepack & Coone maximaal benut met één van de knallers van dit moment; Gangsta van Tatanka & Zatox. En dat deze plaat het ook goed doet in het buitenland werd deze avond al snel duidelijk; we hoorden Gangsta maar liefst vier (!) keer voorbij komen. Voor een evenement als Black wel een beetje slordig…
Deepack zou Deepack niet zijn om ook weer even een “aansteker/telefoon”-momentje midden in de set te creëren, met JDX’s Live The Moment. De set werd afgesloten door drie hele vette eigen producties; allereerst The Twilight Zone van Coone, vervolgens een bootleg van Deepack van Human van The Killers en vervolgens Mayday Dream (Bonzai Tribute). Geniale combo! Deze heren mogen wat mij betreft vaker samen draaien!
Rond 02.00 uur werd het Black Overdose concept aangekondigd en dit werd een soort Sensation Black Megamix. Dit was op een redelijk aardige manier gedaan (afgezien van het slordige mixwerk hier en daar) en er zaten weer aardig wat klassiekers in verwerkt (als Derb, 16, Music Made Addict en Pounding Senses (in de Deeper Inside Mix). De bezoekers hadden van te voren kunnen aangeven op de site welke nummers ze graag wilden horen en er zaten leuke verassingen tussen. Het geheel duurde niet zo gek lang, slechts twintig minuutjes maar het was wel goed aan de zaal te merken dat het gewaardeerd werd. Een erg leuk idee… dat natuurlijk visueel weer schitterend werd ondersteund door het nodige vuurwerk en prachtige lichtshow.


Een tweede punt van kritiek was dat de extra’s van de vip wel heel erg karig waren. Aangezien de beveiliging in België niet zo grondig is als in Nederland, waren de normale bezoekers ook erg snel binnen, waardoor dat “voordeel” als het ware wegviel. Als vip kreeg je wel een gratis kluisje (en een gratis uitrijkaart voor de parkeerplaats)… en niet te vergeten; toegang tot het vipdeck, oftewel een van de meest treurige vipdecks die we in lange tijd gezien hebben. Dit houten gevalletje dat een halve meter boven de zaal was verheven was niet echt van het niveau dat we hoopten. Ons betreft dus niet echt het extra geld van een vipkaartje waard. Zeker als je het vergelijkt met Sensation Black in Nederland, waar je gewoon verschillende aparte vipzalen met verschillende line-ups hebt…
Vervolgens werden we getrakteerd op Technoboy, die zijn Undersound nogmaals promootte en daar ook steeds meer volgers in lijkt te krijgen. Zelfs de Donkey Rollers hoorden we heel even tijdens hun live set de beat aardig vertragen. De slowdown beat lijkt nu écht z’n intrede te hebben gemaakt in de hardstyle! De Donkey Rollers hadden de eer om als laatste hardstyle act te mogen optreden. Het was een mooie, maar niet erg verrassende afsluiting. Een beetje innovatie zou soms geen kwaad kunnen.


Rond 04.30 uur was het dan uiteindelijk de beurt aan de wat hardere stijlen. Met nog maar twee en een half uur te gaan was het te hopen dat ze het waar konden maken. Onder de verzamelnaam Black Heroes konden de Stunned Guys, Mad Dog, The Playah, Neophyte, Tommyknocker, Panic, Evil Activities en Art Of Fighters laten horen wat ze konden in minder dan twee uur. Dit was voor velen zonder twijfel de meest memorabele set van het hele feest. De klassiekers vlogen je letterlijk het eerste uur om de oren. Denk hierbij aan nummers als Twisted World, Thrillseeka , Nobody Said it was Easy, Still Nr.1 en zelfs Army of Hardcore.
Het tweede uur werd door niemand minder dan Tha Playah afgesloten met zijn My Misery. Het was wel erg opvallend om te zien hoe snel de zaal leeg liep toen de hardcore eenmaal begonnen was. Er waren duidelijk twee verschillende groepen muziekliefhebbers aanwezig op deze editie en voor velen was het hardcore gedeelte van de avond een beetje te veel van het goede. Voor de hardcore liefhebbers die er wel waren was dit echter een zeldzaam vermakelijke set en daalde de temperatuur iets in de Ethias Arena.


Hierna was het alweer tijd voor de afsluiter van de avond. Dit was net zoals op Masters of Hardcore Noize Supressor. Hij gaf voor zijn doen een vrij harde en verassende set. Zo werden de liefhebbers getrakteerd op Pole Position, Nobody Likes en natuurlijk het eeuwige Fingherz. Het was erg leuk om Noize Supressor eens een poging te horen doen om een iets andere set neer te zetten. Helaas waren er tegen het einde van de avond niet zo heel erg veel bezoekers over om van zijn set te genieten.
Al met al zijn we goed te spreken over deze editie van Black. De iets goedkopere prijs van het entree kaartje werd helaas teniet gedaan door de hogere drank prijs, maar desalniettemin was de sfeer dik in orde, het geluid loepzuiver en de show zoals we deze gewend zijn van ID&T: helemaal tot in de puntjes verzorgd. We zijn blij dat er toch nog op rijafstand een Black te vinden is in de Benelux en als wij daarvoor jaarlijks naar België moeten reizen, dan doen wij dit graag. Heel graag!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://www.liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1288 )


Opbouwtijd: 0.0290 sec, 0.0053 van dat voor queries. DB queries: 18. Geheugengebruik: 945,960B