Neophyte World Tour '06

Tom, maandag 10 september 2007, 00:00 uur

28 Januari 2006 was het begin van de nieuwste en grootste stunt van de bekendste hardcore formatie van Nederland tot nu toe. Neophyte laat op deze volledige dvd zien wat ze op deze 365 dagen durende tour over onze aardbol hebben meegemaakt en behandelen de belangrijkste optredens van Nederland en Italië tot aan Rusland en Australië. Het trio bestaande uit Jeroen Streunding, Danny Greten en Jarno Butter begon zoals eerder gezegd dus op 28 januari met hun queeste om hardcore door de wereld te verspreiden en wel in de hoofdstad van de Neophyte religie: Rotterdam.

Elk hoofdstuk in de registratie begint met een titelpagina met de lokatie waar het trio op dat moment uithing. Hierna krijg je een korte intro van elk feest, waardoor je goed de sfeer kunt opsnuiven die er in de verschillende landen heerst. In sommige landen zoals Australië is het werkelijk verbazingwekkend en geweldig om te zien dat ze überhaupt volle zalen trekken en het voltallige publiek zelfs in staat is de nummers allemaal luidkeels mee te brullen. Op deze korte stukjes film van de party’s zijn vele memorabele Neophyte momenten vastgelegd. De feestmomenten op zich zijn goed uitgewerkt, maar het echte feestgevoel zul je er niet van krijgen, omdat de stukjes vreselijk kort zijn. Bijna geen enkel nummer op de dvd wordt afgemaakt en omdat ze zoveel verschillende feesten aandoen krijgt ook geen enkel feest alleen genoeg aandacht om er een goed idee van te krijgen.

Na deze stukjes film van de feesten zelf krijg je te zien wat er na, voor en tussen de optredens is gebeurd en dit is waarschijnlijk het interessantere aspect van de dvd en de reden waarom je deze dvd in huis gaat halen. Er is namelijk een digitaal dagboek op de dvd gezet, waarop al het wel en wee te zien is van het rondreizende hardcore gezelschap. De gelukkige kijker krijgt werkelijk alles te zien; van wildplassen in de file tot te laat komen voor optredens, gekots, gesloopt materiaal en nog veel meer. Bij veel stukken van de film zit een Engelse/Nederlandse ondertiteling, ter uitleg van al het muzikale en tourgeweld dat er op je scherm voorvalt.

Naast de 18 hoofdstukken (met beelden van plaatsen die ze aandeden) zijn er ook nog een paar extra features te vinden in het menu. Deze bestaan uit drie teasers en trailers, een ware Neophyte karaoke party, een paar deleted scenes, een snapshot compilatie en de videoclip van Recht uit de ondergrond. Van deze special features is vooral de Neophyte karaoke party erg interessant.

Persoonlijk vind ik deze dvd wel amusant en zeker een aanrader voor de liefhebbers van ‘’13 jaar terreur’’. Mijn enige puntje van kritiek is dat er minder hardcore op staat, dan dat je zou verwachten van een hardcore dvd van een world tour. Het gaat de makers van de film er duidelijk om om een beeld te geven van de formatie Neophyte en in een wat mindere mate om de world tour zelf.

Deze dvd was een absolute topper geweest als er bij de extra’s bijvoorbeeld wat meer te zien was geweest van de optredens zelf en de hoofdfilm had het ook geen kwaad gedaan om de optredens wat meer aandacht te geven. Ook het commentaar dat in grote witte letters om de zoveel tijd door het scherm heen flitst had er van mij uitgemogen of in ieder geval moet het kunnen worden uitgezet. Ondanks dat deze film zeer goed amuseert zullen de echte hardcore liefhebbers een tikkeltje teleurgesteld zijn, puur omdat er niet al te veel hardcore inzit. Je zult deze dvd daarom ook niet snel een tweede keer kijken. De échte Neophyte fans zullen echter smullen van deze dvd.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://www.liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1162 )


Opbouwtijd: 0.0220 sec, 0.0048 van dat voor queries. DB queries: 20. Geheugengebruik: 936,624B