Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
WE ARE ELECTRIC Weekender 2016
Tweede outdoor editie met twee volledige festivaldagen en uitgebreide camping
Start verkoop voordelige Early Birdtickets zaterdag 23 januari 10.00 uur
- WE ARE ELECTRIC Weekender, Wild Weekend of Electronic Wonders -

Het grote succes van de eerste outdoor editie van WE ARE ELECTRIC Weekender in de zomer van 2015 sloeg in als een bom. Het internationale crossover dance evenement dat toen debuteerde verkocht met 15.000 bezoekers en 6000 campinggasten op voorhand uit en schreeuwde om een vervolg. Dat komt er op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni, opnieuw op het E3 Strand in Eersel. De ambities reiken ver. Dus breidt het jonge festival komend jaar flink uit: de komende editie gaat twee volle dagen duren waardoor het programma ongeveer zeventig acts op vijf rijkelijk gedecoreerde podia gaat tellen. Verwacht ijzersterke live performances en indrukwekkende shows in combinatie met opzwepende dj sets.

De volgende acts komen op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni naar het E3 Strand in Eersel:

Die Antwoord / Fatboy Slim
A-Trak / Boys Noize dj-set / Camo & Krooked / Gesaffelstein dj-set / Netsky Live / SBCR (The Bloody Beetroots dj-set)
Birdy Nam Nam / Digitalism / Fred V & Grafix / Larry Gus / Marcel Fengler / Max Cooper / Moksi / Omar Souleyman / Rustie / Secret Cinema / Spor / Tommy Four Seven / Worakls
Abstract Division / BANGANAGANGBANGERS / FS Green / Guerilla Speakerz / Joop Junior live / Nymfo b2b Karimooo. Meer namen volgen spoedig.


De verkoop van de Early Birdtickets start aanstaande zaterdag 23 januari om 10.00 uur.

Die Antwoord
De vraag wat de zin van het leven is kent slechts één juist antwoord: Die Antwoord. Sinds zijn oprichting in 2008 overrompelt en ontregelt dit spraakmakende techno-raptrio uit Kaapstad zijn publiek met confronterende en controversiële songteksten, die extra vuurkracht krijgen door opjuttende techno- & ravebeats onder rauwe hip hop. De artistieke schoonheid van Die Antwoord schuilt in haar treffende audiovisuele afspiegeling van onze lelijke Zeitgeist en is daardoor bepaald niet voor lieverdjes of voor mensen met zwakke magen, getuige bijvoorbeeld de heftige video ‘Pitbull Terrier’. De soms naargeestige maar altijd opwindende songs van Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek leggen de vinger op de talloze maatschappelijk zere plekken en worden bovendien knap verpakt in fascinerende en visueel dominante video’s die een bizar gevoel voor humor maar vooral een groot maatschappelijk engagement verraden. Niet voor niets dat alleen al de video’s ‘I Fink U Freeky’, ‘Ugly Boy’, ‘Enter The Ninja’, ‘Baby's On Fire’, ‘Pitbull Terrier’, ‘Evil Boy’ en ‘Rich Bitch’ samen goed zijn voor meer dan een kwart miljard views(!). Weinig optredens zijn zo spannend en opzwepend als die van Die Antwoord en voor wie het daar niet mee eens is: fok julle naaiers.

Fatboy Slim
In naam weliswaar een contradictio in terminis maar muzikaal juist allesbehalve paradoxaal. Yes!, de Britse bigbeat-grootheid annex Superstar DJ Fatboy Slim komt naar Eersel om de zomerse temperatuur nog een paar graden Celsius op te zwiepen met zijn instant herkenbare eigen geluid: een onweerstaanbare mix van techno, rock, dub en rhythm and blues. De in 1963 als Quentin Leo Cook (roepnaam: Norman) geboren sympathieke muzikant heeft een bewogen leven achter de rug. Met de band The Housemartins scoort hij in de jaren tachtig de wereldwijde hits ‘Happy Hour’ en ‘Caravan Of Love’ en doet dat in 1990 opnieuw met het bezwerende ‘Dub Be Good To Me’ van zijn nieuwe band Beats International. Desondanks verkiest de muzikant-DJ-producer-mixer uiteindelijk toch het solopad en gaat vanaf 1995 door het muzikale leven als Fatboy Slim. Samen met landgenoten Underworld, Chemical Brothers en The Prodigy domineert hij het dancegeluid van de jaren negentig middels verslavende wereldhits als ‘The Rockafeller Skank’, ‘Gangster Trippin’, ‘Praise You’, ‘Right Here, Right Now’, en ‘Sunset (Bird of Prey)’. Zijn meest recente kneiter is ‘Eat Sleep Rave Repeat’ uit 2013. The funk soul brother is back…!

WE ARE ELECTRIC Weekender (2015), Wild Weekend of Electronic Wonders
Na twee uitverkochte electrifying indoor edities van WE ARE ELECTRIC in het Eindhovense Klokgebouw in 2013 en 2014 was vorig jaar juni de tijd rijp voor een eerste zomerse buiteneditie met camping. Het idyllische E3 Strand in Eersel bleek de perfecte setting om 15.000 bezoekers in vervoering te brengen met de voor WE ARE ELECTRIC zo kenmerkende combinatie van adembenemende podia, prachtige decors, betoverende sfeerverlichting en een gedurfd eclectisch programma dat het avontuur opzoekt: van drum ‘n’ bass tot electro en van trap door naar house en techno. Een samensmelting van explosieve DJ sets, overdonderende visuals en vooral van energieke live acts; met nieuw talent of juist met grote internationale topacts zoals Paul Kalbrenner en The Prodigy. Het zomerse droomdebuut werd tijdens het langste weekend van het jaar door gelijkgestemde rebelse zielen tomeloos gevierd alsof de factor tijd niet bestond.

Verkoop Early Birdtickets start zaterdag 23 januari om 10.00 uur
WE ARE ELECTRIC Weekender kent dit jaar voor het eerst drie verschillende tickets, te weten Early Bird-, Regular- en Late tickets. Kaartkopers van vorig jaar krijgen automatisch een zogeheten speciale loyalty code toe gemaild waarmee ze exclusief van 20 tot en met 22 januari een weekend- plus campingticket tegen een gereduceerde prijs kunnen kopen. De officiële verkoop van de voordelige gelimiteerde Early Birdtickets start aanstaande zaterdag 23 januari om 10.00 uur. Ook de Regular Tickets zijn gelimiteerd. Als die uitverkocht zijn kunnen de late beslissers tenslotte nog Late Tickets kopen. Toegang alleen voor bezoekers van 18 jaar of ouder.

Early Birdtickets vrijdag € 35,- (exclusief servicekosten)
Early Birdtickets zaterdag € 45,- (exclusief servicekosten)
Early Birdtickets weekend + camping € 59,- (exclusief servicekosten)

Tickets voor WE ARE ELECTRIC zijn online verkrijgbaar via [link]. Alle info over de diverse soorten tickets (Early Bird, Regular, Late, camping e.a. staan op de site).

WE ARE ELECTRIC Weekender 2016, Wild Weekend of Electronic Wonders
WE ARE ELECTRIC Weekender zal komend jaar op meerdere fronten verder XLectric ontwikkelen. Het festivalterrein wordt een stuk groter en zal nóg spectaculairder worden aangekleed en verlicht. Ook faciliteiten zoals muntenkassa’s en -balies worden uitgebreid. Er komt een grotere aanbod van eten & drinken en meer sanitaire voorzieningen. Het programma groeit organisch mee. Niet alleen door meer acts (het festival duurt immers twee volle dagen) maar bijvoorbeeld ook door op het sfeervolle terrein “verborgen” plekken te creëren voor “geheime” DJ-collectieven…

WE ARE ELECTRIC Weekender: één van de mooiste festivalcampings van Europa
’s Morgens kunnen campinggasten vanuit hun tent of camper met een luchtbed rechtstreeks het warme water in rennen voor de perfecte wake-up call en vervolgens na een breakfast for champions op het fijne zandstrand neervlijen om energie op te doen voor het meest electrifying evenement van deze zomer. Good morning!

De direct aan een groot meer gelegen camping was vorig jaar met 6000 gasten volledig uitverkocht. Daarom wordt de camping dit jaar groter maar ook mooier, beter en met meer voorzieningen zoals sanitair, luxe douchefaciliteiten en een goed geassorteerde supermarkt. Tevens komt er een veel ruimer aanbod aan accommodatie: van basic tot superultradeluxe. Daarover spoedig meer. Alle campinginfo (waaronder de accommodatiemogelijkheden) en ticketprijzen staan op de site.
Advertentie
© Copyright 2004 - 2019 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.1355 sec, 0.0972 van dat voor queries. DB queries: 22. Geheugengebruik: 2,514kB