Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Grand Theft Auto - San Andreas
op vrijdag 17 december 2004, 14:47 uur
door j0ker auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Games
reacties: 27
auteur toegekende score: 89/100
hits: 10767

Het heeft even geduurd, maar ik ben er eindelijk ver genoeg doorheen om een gedegen oordeel te kunnen vellen over dit spel. En met 'even' bedoel ik dat ik na 60 uur spelen het spel pas voor 68% voltooid heb. Maar dan heb je ook wat. Ik heb lang na zitten denken, maar ik ga deze review maar in één keer aan jullie voorleggen. Ik dacht in het begin dat het misschien beter was om hem op te breken in drie delen, maar ja waarom eigenlijk? Ik zal eerst de basis principes, het verhaal en een deel van de mogelijkheden bespreken, voordat ik de verschillende mogelijkheden per gebied uit de doeken ga doen. Maar van tevoren moet je wel weten dat San Andreas een staat is (Californiё) waarin drie steden liggen; Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas).Je bent in GTA SA Carl Johnson (CJ). Een Afro-Amerikaan (politiek correcte term), die oorspronkelijk uit Los Santos komt. Hij is daar met gangs in de weer geweest en is toen het te gek werd vertrokken naar Liberty City (New York zie GTA III). Hij komt nu enkele jaren later terug omdat zijn moeder is gestorven en de heibel begint weer van voren af aan. Het is de bedoeling dat je je gang weer naar de top helpt en ondertussen zoveel mogelijk geld verdient.
Je kunt zoals in de voorgaande delen wapens kopen bij Ammunation, je auto laten overspuiten bij een van de vele paintshops, maar je kunt hem nu ook customisen (pimpen). Dit is echter wel beperkt van auto tot auto en aan sommige voertuigen (zoals de Hummer) kan je niks veranderen.
Wat verder vernieuwd is qua gameplay is het feit dat je kunt zwemmen (en duiken) en het feit dat je een lichte RPG invloed hebt. Deze is vooral te zien in de ontwikkeling van je karakter, eet je veel en beweeg je weinig dan zal CJ dik worden. Hang je veel rond in de sportschool en ren je veel dan zal je gespierd worden en zal je conditie verbeteren, waardoor je langer kan rennen, zwemmen, fietsen etc.Ook voor elk wapen heb je een progress balk. Hoe vaker je met een wapen schiet, hoe beter je wordt en dat betekent dat je rennend kan richten en schieten, sneller kan herladen en in sommige gevallen zelfs twee wapens tegelijk kan hanteren. Je kunt naast de gespierdheid van CJ ook zijn kapsel en gehele garderobe naar eigen smaak aanpassen, evenals CJ trakteren op wat mooie tattoos, maar wel in gangster stijl natuurlijk. Denk dus maar aan machinegeweren, kruizen en meer sterke praat. Op een gegeven moment moet CJ een lederen pak van een seksslaaf aantrekken en als je wilt kun je daarna de rest van het spel in dat pakje rond blijven huppelen.
De graphics zijn ongeveer hetzelfde als Vice City. Dus weer cartoonachtig, maar wel veroudert. Ook heb je vaak last van pop-ups en komt het wel eens voor dat je over een straat rijdt die nog in aanbouw is en dat kan voor verwarring zorgen, vooral als je haast hebt en je ziet niet waar de weg is en naar toe gaat. Wel moet erbij gezegd worden dat het oppervlak van de game zoveel groter is dan VC dat het logisch is dat ze ergens in hebben moeten leveren.
Ook de muziek is weer van goede kwaliteit. Je kunt rustig rond cruisen op de beat van 2Pac, Snoop Dogg en Rage Against The Machine. Alles origineel en er is dan ook weer een set met CD's uitgebracht, waarop alle songs van de game staan.
Nou de basics zijn doorgenomen. Nu ga ik nog even per gebied wat vertellen voordat ik mijn definitieve oordeel over de game vel.


Los Santos (LS)

Los Santos is de stad waarin je begint en waar je roots liggen. Je kunt er alle karakteristieke omgevingen vinden, waar je aan denkt als je de naam LA hoort. Enkele voorbeelden zijn de Santa Monica pier en de Hollywood hills met de sign, alleen heet Hollywood hier Vinewood.
Naast de missies is het belangrijkste hier dat je je territorium uitbreidt. Naast jou gang, The Orange Grove Families, zijn er nog twee belangrijke gangs actief in de stad. De Balla’s en de Latino gang Vagas.Om de gebieden te veroveren moet je naar een groepje vijandige gangbangers lopen en ze om leggen. Daarna verandert het gebied in een warzone en moet je drie aanvalsgolven afslaan. Als je dit voor elkaar hebt gekregen hoort het gebied bij jou, maar heb je wel de kans dat een vijandige bende hetzelfde bij jou flikt. Het is dus een constant gevecht om gebieden en zolang je ze niet allemaal hebt blijf je dus van hot naar her rijden om territorium te verdedigen en om anderen te veroveren. Hoe meer territorium je echter hebt, hoe hoger je inkomsten zijn en hoe meer geld je uit kunt geven. Ook kun je inbreken in huizen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een speciale vrachtwagen bemachtigen en dan kun je ‘s nachts huizen leegroven. Hierbij komt een stealth invloed om de hoek kijken. Maak je teveel geluid dan zal de bewoner komen kijken wat er aan de hand is, en als je te laat bent met hem het zwijgen op te leggen dan zal hij de politie waarschuwen. Nadat je je wagen hebt volgeladen moet je de bus in een garage parkeren en krijg je geld uitbetaald. Je kunt ook graffiti spuiten op bepaalde plekken en je kunt naar hartelust overal foto’s van maken en ze opslaan op je geheugenkaart.
Ook krijg je hier voor het eerst te maken met een vriendin. Het is de bedoeling om haar regelmatig mee uit te nemen, bloemen te kopen en zo in haar achting te stijgen. Geeft ze eenmaal genoeg om je, dan kun je met haar naar bed en zal ze je de sleutels van haar auto geven. Heb je geen zin in al die moeite, maar wil je toch eens virtueel van bil gaan, dan kun je natuurlijk altijd een hoer in je auto uitnodigen tegen een kleine vergoeding.Wil je het drukke leven in de stad even ontsnappen, dan reis je toch gewoon even af naar het platteland en ga je het leven van de lokale Rednecks zuur maken. In de vele dorpjes kun je huizen en wapens kopen, naar de kaper gaan enz. Als je verder naar het westen rijdt kom je bij Mount Chiliad. En het is echt de moeite waard om die te beklimmen en naar een zonsopgang gaan kijken om vervolgens met een parachute er weer vanaf te springen.

artikel index
pagina 1 - huidige : pagina zonder titel
pagina 2 : pagina zonder titel
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 2.8737 sec, 2.8318 van dat voor queries. DB queries: 40. Geheugengebruik: 1,137kB