Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Once Upon a Time in America (1984)
op dinsdag 01 juni 2004, 15:04 uur
door Wiseguy auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Films
reacties: 0
auteur toegekende score: 90/100
hits: 1263

Regie: Sergio Leone. Met: Robert De Niro, James Woods & Joe Pesci. Genre: Misdaad / Drama / Mafia.

Once Upon a Time in America is een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw over de Joodse invloed in de Italiaanse onderwereld. David "Noodles" Aaronson (Robert de Niro) en Maximillian "Max" Bercouicz (James Woods) vormen op jonge leeftijd een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze 'volwaardige' gangsters geworden en hebben ze de volledige macht weten over te nemen tijdens de drooglegging. Dan verraden ze elkaar, maar na ruim 30 jaar worden ze weer herenigd en blijkt dat het allemaal heel anders in elkaar zat...

Deze film is met recht een meesterwerk te noemen. De film duurt lang (220 minuten), maar persoonlijk vind ik zeker niet dat het gaat vervelen. Robert De Niro en James Woods spelen de sterren van de hemel en de decors en muziek zijn prachtig! Ook het geweld is zeer realistisch en hard in deze film, maar dat kun je (en moet je eigenlijk ook) verwachten in een mafiafilm.

Conclusie: Once Upon a Time in America behoort tot één van de meesterwerken van Sergio Leone en is binnen het misdaadgenre zonder twijfel een ware klassieker te noemen. De ingewikkelde editing en de ‘traagheid’ van de film zou misschien enkelen kunnen afschrikken, maar ieder zichzelf respecterende filmliefhebber zal genieten van de regie en de visuele en muzikale pracht van deze geweldige film!


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 1.6160 sec, 1.5819 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,102kB