Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Tiësto - Elements Of Life
Copenhagen: World Tour 2007 - 2008
op vrijdag 04 april 2008, 20:13 uur
door Wiseguy auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > DVD's
reacties: 2
auteur toegekende score: 90/100
hits: 2056

Na meer dan een jaar de wereld te hebben rondgereisd met zijn Elements Of Life World Tour, bracht Tiësto 29 februari jl. zijn langverwachte Elements Of Life dvd uit.

Op de dubbel dvd vinden we - zoals verwacht - een uitgebreide videoregistratie van zijn concert in het beroemde Parken Stadium in Kopenhagen (Denemarken). Het is mij niet duidelijk geworden waarom er speciaal gekozen is voor deze locatie, en ook in de extra backstagebeelden wordt dit niet nader toegelicht. Sterker nog; in deze extra beelden schittert Nederland (lees: het Gelredome) door afwezigheid, in tegenstelling tot de verste uithoeken van de wereld.

De registratie bestaat uit maar liefst twee dvd’s. De eerste dvd – getiteld Elements of Life – geeft een goed beeld van de show rondom de vier elementen, zoals die tijdens die nacht ook aan het uitzinnige publiek gepresenteerd werden. Alle intro’s zijn te zien en de bijbehorende effecten (zoals de vlammenwerpers en de fonteinen) worden prachtig in beeld gebracht. De sfeer die je terugziet op deze dvd is in mijn ogen een perfecte weergave van de Elements of Life World Tour. Het gigantische high definition videoscherm, de vlammenwerpers, de fonteinen, de muziek... alles neemt je mee terug naar een betoverende sprookjesachtige nacht. Het begint al bij de reactie van het publiek wanneer tijdens het begin de woorden “ELEMENTS OF LIFE” op het scherm verschijnt. Kippenvel!

Kanttekening die hierbij geplaatst moet worden, is dat er cameratechnisch gezien erg weinig aandacht naar het publiek uitgaat. Af en toe zien we een flits van een dansend en/of extatisch persoon, maar voordat je door hebt of het om een man of vrouw gaat verschijnt weer óf een overzichtsshot van de stage óf een close-up van Tiësto. Persoonlijk had ik liever wat meer mensen langer (!) helemaal in trance willen zien, om nog meer dat gevoel van die nacht te herbeleven. Ook Tiësto’s aanstekelijke lach begint namelijk na twee keer twee uur te vervelen… Gelukkig wordt er veel goed gemaakt door de uitstekende montage (visuals over de beelden van het publiek, beeld over beeld) en het professionele camerawerk.

De tweede dvd – genaamd The Sound of Tiësto – brengt een twee uur durende mix van Tiësto’s eigen producties, zoals hij deze op het feest ten gehore bracht. Absoluut hoogtepunt hierin is toch wel het liveoptreden van Christian Burns, die laat zien dat hij live ook duidelijk zijn mannetje staat! Zijn live vertolking is bijna niet van het originele In the Dark te onderscheiden. Ook het liveoptreden van Julie Thompson (op de eerste disc) laat zien dat Elements of Life méér is dan een dance feest. De sfeerbeelden bij Love comes Again zeggen meer dan woorden ooit kunnen. Dat moet je gewoon gezien hebben; of nog beter: ervaren hebben!

Verder geldt voor beide dvd’s dat de nadruk duidelijk op de muziek ligt. Niet alleen vinden we een uitgebreide tracklisting terug op zowel het hoesje als in het menu zelf, maar ook zitten de beide mixen uitermate gelikt in elkaar en komen de platen lang genoeg aan bod om er met volle teugen van te kunnen genieten.

Naast de videoregistratie bevatten de discs een aantal extra’s. Zoals eerder gezegd is er een compilatie van 30 minuten met backstagebeelden (Tiësto on the road). Hierin is te zien dat Tiësto in Boedapest politie-escorte van en naar het hotel krijgt en in letterlijk de hele wereld op handen gedragen wordt. Verder staan er op de eerste dvd ook nog twee mp3-bestanden met daarin dezelfde muziek als in de videoregistratie te horen is. Hiernaast vinden we nog een videoclip van Jes (opgenomen tijdens de Copenhagen Music Video Awards) en een aantal commercials.

Als eerste Nederlandse artiest brengt Tiësto deze registratie binnenkort ook op Blu-ray uit. Oftewel; haarscherp beeld en DTS audio. Dit is één van de meest complete registraties die ik tot nu gezien heb van een feest. Hulde aan Tiësto en zijn team voor dit meer dan gelikte product!
Reacties
08/04 om 07:12 uur
Gast

Ik ben het er wel redelijk mee eens!
Toch baal ik er wel van dat er niet een ietsie pietsie NL karakter bij de DVD zit. Maarja dan zal ik wel weer nationalistisch zijn ;)
21/04 om 10:18 uur
Gast


Het lijkt inderdaad alsof hij zich bijna schaamt om uit zo'n klein kikkerlandje te komen.
Maargoed...ik vind tiesto al heel lang geen dj meer van het nederlandse publiek...we zien hem hier echt bijna nooit meer op NL bodem


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 2.6253 sec, 2.5789 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 2,541kB