Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Showtek - Today is Towmorrow
op zaterdag 28 april 2007, 00:00 uur
door Tom auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Muziek
reacties: 0
auteur toegekende score: 85/100
hits: 6438

Niet eerder wist een hardstyle artiesten album de Nederlandse album lijst binnen te dringen, maar de heren van Showtek hebben het voor elkaar. Deze week kwam hun album Today is Towmorrow binnen op #68 in de Mega Charts Album top 100. Ter promotie van dit nieuwe album is Showtek inmiddels bezig met een wereldwijd tournee, met afgelopen zaterdag de officiële releaseparty in een compleet uitverkochte Matrixx in Nijmegen. Het album bestaat in totaal uit 39 tracks, waarbij de eerste schijf bestaat uit Showtek producties en de tweede schijf uit coproducties.

Disc One – Showtek Productions
01. Showtek - Go Showtek
02. Showtek - Braincrackin’ (Album Mix)
03. Showtek - No Harder (Brennan Heart rmx)
04. Showtek - Seid Ihr Bereid (2007 Mix)
05. Showtek - FTS (Radio Edit)
06. Showtek - Save The Day (Showtek Yourie’s Cut)
07. Showtek - Down With This
08. Showtek - Early Soundz
09. Showtek - Puta Madre
10. Showtek - Dominate
11. Showtek - Showtek Calls Deepack (interlude)
12. Deepack vs Showtek - Rockin’ Steady (100% Deepack Mix)
13. Showtek feat. MC DV8 - Shout Out
14. Showtek - Colours of the Harder Styles
15. Showtek - Virus
16. Showtek - No Harder
17. Showtek - 3the Hard Way
18. Showtek - Party Lover
19. Showtek feat MC DV8 - Born 4 Thiz
20. Showtek feat MC DV8 - Shout Out (Donkey Rollers Rmx)
21. Showtek - The Puta Story
22. Showtek feat Emc’s – Raver

De eerste cd, met enkel Showtek producties begint met dezelfde intro als hun liveset op Sensation Black 2006, om vervolgens direct af te trappen met Braincrackin’ in een speciale Album Mix. De Brennan Heart rmx van No Harder doet me dankzij de break sterk denken aan het werk van PPK. Seid Ihr Bereid is voor de gelegenheid in een 2007 Mix opgenomen en deze plaat is toch wel een échte hardstyle klassieker. Een plaat die het zeker ook in zich heeft om een rasechte hardstyle klassieker te worden is Showtek’s laatste nieuwe productie FTS, al is het alleen maar vanwege de kippenvelopwekkende lyrics, waar iedere dance-minded persoon zich in moet kunnen vinden…

Op nummer 8 komen we weer een waar juweeltje tegen: Early Soundz. Een lekkere “reverse bass” doet je weer even terug verlangen naar die goede oude tijd, waarin de hardstyle nog in haar kinderschoenen stond. Na het alom bekende Puta Madre komen we terecht bij Dominate, met de wel erg gevoelige break. Gelukkig komen de synths – en belangrijker: de beats – snel weer terug. Op het moment dat je er dan weer net in zet, wordt de mix hinderlijk onderbroken voor een interlude, waarbij Deepack telefonisch een stukje van een remix laat horen. Eén keer is leuk, maar na een aantal keer de cd te hebben beluisteren gaat het stukje een beetje irriteren. Gelukkig maakt Deepack een hoop goed met hun remix van Rockin’ Steady. Op nummer 13 komt een productie in samenwerking met MC DV8, dat ook weer de absolute garantie heeft een dikke vette monsterhit te gaan worden. Het aanstekelijke refrein blijft na één keer luisteren de rest van de dag in je hoofd zitten. Later in de mix hebben de Donkey Rollers deze plaat ook nog eens onder handen genomen, wat resulteert in een misschien nog wel dikkere versie dan het origineel. Eén en ander is versneld, waardoor de adrenaline door je lichaam pompt en de allesverwoestende bass maakt het verhaal af. Aanrader dus: Shout Out!.

Natuurlijk mag hun verdienstelijke creatie voor het anthem van Defqon.1 Festival 2006 ook niet ontbreken in dit rijtje en na de originele versie van No Harder komen we terecht bij Party Lover, een lekkere energieke plaat, die op het lijf geschreven lijkt voor de mannen van Showtek. Het tempo neemt gedurende deze laatste tracks ook steeds meer toe, waarbij we nog even vlak voor het eind afgeremd worden voor nogmaals een interlude; The Puta Story, oftewel het verhaal van Mr. Puta, die ook op Sensation Black 2006 tijdens hun liveset op het eind zijn opwachting maakte. De eerste cd wordt in stijl afgesloten met Raver, het contrast tussen de knallende baslijn en de zweverige synths (in de break) zorgt voor een waardige afsluiting van een prachtoverzicht van producties van dit duo.

artikel index
pagina 1 - huidige : Disc One – Showtek Productions
pagina 2 : Disc Two – Co Productions
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 1.8199 sec, 1.7840 van dat voor queries. DB queries: 42. Geheugengebruik: 1,105kB