Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Uriah Heep @ Hanenhof
Donderdag 9 november 2006, Hanenhof (Geleen)
op zondag 12 november 2006, 00:00 uur
door Rick Snackers auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Artikelen > Event Verslagen
reacties: 1
hits: 8741

Aangekomen bij de Hanenhof in Geleen stuiten we op een lange rij mensen die staan te popelen om Uriah Heep te zien. We hadden geen zin om lang te wachten en zijn daarom ook maar vooraan in de rij 'aangesloten'. Iets na 20.00 uur ging de deur open en kon de menigte naar binnen.

Eenmaal binnen kwamen we in een overzichtelijke hal terecht. Hier kon men de jassen kwijt in de garderobe, nog even naar het toilet en bonnen halen om de blaas weer te vullen. Per 5 euro kregen we 3 bonnen. Eén bier/frisdrank kostte dus €1,66, wat een hele redelijke prijs is bij een concert. Vergelijk dat maar eens met €2,70 voor een biertje bij bijvoorbeeld Marco Borsato in het Gelredome.

Vanuit de hal liepen we naar de zaal, die veel groter was dan ik had verwacht, afgaande op de buitenkant. Achter in de zaal kon het bier besteld worden en naast de deuropening die terug naar de hal ging stond een kraampje dat merchandise voor de supportact verkocht. Het was verdacht stil in de zaal, aangezien er geen muziek werd gedraaid. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten tot deze stilte werd verbroken.
De supportact verscheen op het podium. Het was Avalon. Een Nederlandse rock/heavy metal band die vorig jaar, na een stop van 17 jaar, weer bij elkaar kwam. Aan hen de taak om het publiek op te warmen. Ik had de band nooit eerder gezien, en daarom verwachtte ik dat er een typische rocker van weleer het podium zou bestijgen. Deze zanger is echter niet in de geschiedenis blijven hangen en ziet er bijdetijds uit. Zijn stem deed me denken aan die van Bruce Dickinson van Iron Maiden, maar dan beter. Het rockte hard en het publiek kwam los. Het was een waardige supportact!
Nadat de gear van Avalon van het podium was verwijderd en een snelle soundcheck was uitgevoerd, was het tijd voor Uriah Heep. Het podium werd donker, waardoor de bandleden die opkwamen bijna niet te zien waren. Toen de drummer aftelde en het nummer So Tired werd ingezet gingen opeens de lampen aan en onthulde de volledige band zich. Het publiek was meteen in de stemming. Na het tweede nummer (Sweet Freedom) nam zanger Bernie Shaw even de tijd om met het publiek te praten. Hij herkende een aantal mensen die er het vorige optreden ook waren. Dit is typisch Uriah Heep. Deze band is zo betrokken en toegankelijk richting het publiek. Het gaf een fijn gevoel om oprecht gewaardeerd te worden door de bandleden.

artikel index
pagina 1 - huidige : Intro & Supportact
pagina 2 : Het optreden
pagina 3 : Conclusie
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 3.0622 sec, 3.0190 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 2,429kB